0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.
0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.

Wat kan ik doen om de tuin winterklaar te maken?

9.03 Wat kan ik doen om de tuin winterklaar te maken?

 

Maak de tuin winterklaar voordat het gaat vriezen. Er zijn tuinklussen die u nu prima kunt doen zodat uw tuin goed de winter doorkomt. 

Gazon winterklaar

In de herfst kan het gazon voor de laatste keer gemaaid worden. De temperatuur gaat naar beneden dus het gras groeit nu minder snel. Als het heel zacht is in de herfst, kan het nodig zijn om aan het begin van de winter nog eens te maaien. Maar laat het gras liever wat te lang de winter door gaan dan super kort. Knip alle randjes nog even bij. Vang het afgemaaide gras op of hark het af, het is beter als er gedurende de winter niets op het gazon ligt. Is er veel afgevallen blad op het gras terecht gekomen, dan is het wel aan te raden dat er regelmatig af te harken. Een dikke laag blad zorgt voor lichtgebrek, waardoor het gras geel kan worden. Gebruik een grashark of een bladblazer.  Mesten is niet nodig in de wintermaanden, strooi wel wat kalk op het gazon.

Bladeren opruimen

Afgevallen blad vormt een prima beschermende deken tegen de vorst. De dorre bladeren zijn prima als vorstbescherming te gebruiken in de border. Hark het blad dus liever in de border dan richting de afvalbak. Een laag van afgevallen blad isoleert, voorkomt dat de bodem dichtslaat en is gunstig voor het dierenleven. . Is er veel afgevallen blad op het gras terecht gekomen, dan is het wel aan te raden dat er regelmatig af te harken. Een dikke laag blad zorgt voor lichtgebrek, waardoor het gras geel kan worden. Gebruik een grashark of een bladblazer

Snoeien als het niet vriest

Zolang het niet vriest is de winter een prima periode om te snoeien. De takken van een boom of struik zijn duidelijker te zien als er geen blad aan zit. Snoei een berk, kastanje, esdoorn, walnoot en druif als ze nog in blad staan, maar zeker voor kerstmis, om ‘bloeden’ van de snoeiwonden te voorkomen.

 

 

Terug naar overzicht “Tuintips vragen”

Related Posts

De waardering van www.detuinmachine.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 6.8/10 gebaseerd op 9 reviews.
0