0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.
0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.

Wat kan ik doen om de tuin herfstklaar te maken?

9.02 Wat kan ik doen om de tuin herfstklaar te maken?


Grasmat

In de herfst krijgt uw gazon het zwaar te verduren krijgen. Veel regen, kou en matige hoeveelheden zon. Houdt het gras zoveel mogelijk bladvrij, wat voorkomt dat er bruine plekken ontstaan en er mos begint te groeien. En eind oktober geeft u het een laatste maaibeurt.  Maar maai niet te drastisch! Iets langer gras neemt het schaarse zonlicht beter op, waardoor onkruid en mos worden geweerd. Het advies is om in oktober het gras op ongeveer 5 cm lengte te maaien, zodat het klaar is voor de herst (en winter). Dan kunt u het zo laten tot volgend voorjaar. Kale plekken strooit u in met graszaad zodat ze zichzelf opvullen. Dat kunt u ook het beste in de herfst doen. Zo na de zomer is de grond nog  warm van de zomerzon en door de vele regen die we in Nederland kennen ..dus ga de kale plekken in juw gras nu zaaien!

Blad opruimen

In de herfst liggen er ontzettend veel bladeren in de tuin. Ondanks dat het best wel wat werk kan zijn, loont het om de bladeren regelmatig weg te harken. Het lijkt misschien wel mooi voor het oog, maar bladeren gaan snel rotten en dat is niet heel bevorderlijk voor uw  grasmat en onderliggende planten die nog meer moeite hebben om aan licht en vocht te komen. Zorg er dus voor dat u de bladeren op tijd opruimt. Maak het uzelf makelijk en schaf een bladblazer/ zuiger aan!

Snoeien

De herfst is de ideale periode om de heg en vaste planten voor de laatste keer in het jaar te snoeien en te knippen. In de winter is het namelijk te koud en kunnen de takken beschadigen. Om de herfst en de winter te overleven, doet  u er verstandig aan ze alvast terug te snoeien.. Voor elke snoeiklus is een ander snoeigereedschap het meest geschikt. Een handige snoeischaar is bijvoorbeeld ‘geknipt’ voor takken en twijgen. Voor het grotere werk kun je beter kiezen voor elektrisch tuingereedschap. Een kettingzaag of een elektrische heggenschaar is perfect om ‘snoeihard’ te snoeien!Terug naar overzicht “Tuintips vragen”

Related Posts

De waardering van www.detuinmachine.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 6.8/10 gebaseerd op 9 reviews.
0