0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.
0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.

WAT IS MULCHEN?

Mulchen is een manier om ervoor te zorgen dat de grond niet te snel uitdroogt. Vooral in de zomer is zon en wind een van de belangrijkste factoren dat ervoor zorgt dat de grond uitdroogt. Mulchmaaien zorgt ervoor dat het gemaaide gras tussen het gras zelf wordt verspreid. Op die manier is de bodem bedekt en de ondergrond zal minder snel uitdrogen.
Een mulchmaaier maait het gras, maar zal het daarna in hele fijne deeltjes versnipperen.

mulchen

Daarna worden die kleine deeltjes terug naar de grasmat geblazen en gelijkmatig verdeelt tussen het gras. Op die manier voorkomt men een vervilting en ook schimmels zullen minder kans krijgen om zich te ontwikkelen.
De snippers zullen vervolgens composteren, waardoor de grasmat direct goede voedingsstoffen meekrijgt.

Voordelen van mulchmaaien

*Een eerste grote voordeel van het mulchmaaien is dat de grond afgedekt wordt van de uitdrogende zon en wind, daardoor worden de wortels van het gazon koeler gehouden en wordt het vocht beter behouden in de bodem.

*Een tweede voordeel is dat het versnipperde maaisel ook direct kan gebruikt worden als natuurlijke voedingsstoffen voor het gazon.

mulchen/compost

*Een derde voordeel is dat u niet steeds het gras moet  afvoeren.

 

Er zijn wel bepaalde zaken waar rekening mee moet gehouden worden wanneer u wilt mulchmaaien !

Het gazon mag niet te hoog gegroeid zijn. Er wordt gesteld dat bij mulchmaaien de maximale graslengte 8 cm kan zijn. Om een goede maaibeurt te krijgen mag er slechts 3 cm afgetopt worden. Eveneens mag het niet geregend hebben, nat gras zal eerder aan elkaar beginnen kleven en niet goed versnipperd worden. 
Door het mulchmaaien levert u compost aan voor het gazon. Extra voedingsstoffen betekent ook een betere groeikracht, en dus zal dit willen zeggen dat u ook vaker het gras moet maaien. Minimaal 1 keer per week mulchen is aangeraden, en in het groeiseizoen wordt dit zeker 2 maal per week.

Related Posts

De waardering van www.detuinmachine.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 6.8/10 gebaseerd op 9 reviews.
0