0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.
0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.

Wat is een houtversnipperaar / hakselaar?

4.02 Wat is een houtversnipperaar / hakselaar?

Het tuinafval omzetten in iets bruikbaars? Met hakselaar versnipperaars zet u al uw tuinafval om in bruikbaar compost of gewoon tuinsnippers. Ze zijn er in diverse uitvoeringen en diverse maten, elektrische of benzine aangedreven. Voor dun tuinafval tot zelfs bomen!

Aan de snijcapaciteit ziet u hoe dik de takken mogen zijn die u in de hakselaar stopt. Deze wordt in millimeters of centimeters aangegeven. Kijk dus van tevoren even goed rond in de tuin, zodat u weet welke snijcapaciteit u nodig heeft.

Wilt u zo snel mogelijk klaar zijn? Dan is het slim om te kijken naar de snijcapaciteit van de hakselaar. Hoe hoger de snelheid, hoe makkelijker u de klus klaart.

Er zijn grote hakselaars, waarbij het versnipperde hout er aan de achterkant weer uit wordt gespoten. Gelukkig beschikken veel versnipperaars voor thuis tegenwoordig over een opvangbak. De capaciteit in liters geeft aan hoeveel houtsnippers er opgevangen wordt.

Een hakselaar trekt takken naar binnen en versnijdt ze tot snippers. Het spreekt dus voor zich dat het belangrijk is dat u de tuinmachine veilig gebruikt. Er zit een veiligheidsfunctie op de hakselaar. Hierdoor kan de machine niet inschakelen als de opvangbak niet geplaatst is. Het blijft ook belangrijk om zelf goed op te letten, dus gebruik altijd werkhandschoenen, een veiligheidsbril, oorbeschermers en een helm.

Houdt rekening met het geluidsniveau. Dit wordt weergegeven in decibellen (dB). Tot 84 dB valt het mee wat betreft het lawaai. Elke toename van 3 dB is een verdubbeling van het geluid. Mocht u in een drukke woonwijk aan de gang gaan met een hakselaar.

Meshakselaar

De naam zegt het al, deze hakselaars zijn uitgerust met messen die het hout naar binnen trekken en versnipperen. Een effectieve manier van hakselen, waarbij u eens in de zoveel tijd wel een mes van de machine zult moeten vervangen.

Walshakselaar

Deze plet het tuinafval tussen een plaat en een wals met messen. Dit heeft als voordeel dat de vezels van het hout worden afgebroken, waardoor de houtsnippers sneller gaan verteren. Ideaal als u het resthout als compost wilt gebruiken. Een walshakselaar maakt meestal ook minder lawaai dan een meshakselaar. De laatste is ideaal om te gebruiken als mulch voor plantenborders.

 

 

Terug naar overzicht “Houtklovers / houtversnipperaars / hakselaars vragen”

Related Posts

De waardering van www.detuinmachine.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 6.8/10 gebaseerd op 9 reviews.
0