0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.
0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.

Wat is een bosmaaier eigenlijk?

2.01 Wat is een bosmaaier eigenlijk?

Een bosmaaier is draagbaar tuingereedschap dat voor verschillende werkzaamheden gebruikt wordt, zoals: het maaien van grassen, zeer ruig terrein, dik onkruid, riet en lichte houtige gewassen rondom obstakels of beplantingen. 

Een bosmaaier is eigenlijk een zeer zware uitvoering van een grastrimmer. Daar waar de grastrimmer vaak voorzien is van nylondraden, beschikt de bosmaaier vaak over een mes in de vorm van een ronde schijf.

Sommige bosmaaiers hebben een ophangvoorziening dat gekoppeld is aan een tuig. Dit zorgt ervoor dat het gewicht van de bosmaaier verdeeld wordt over het hele lichaam. motor drijft het maaisysteem aan door middel van een as die door de maaiboom heenloopt

De bosmaaier kan met diverse maai- en zaagsystemen worden uitgerust zoals:

maaikop of draadkop: Deze is voorzien van een nylondraad. Het werkt met hetzelfde systeem als bij een grastrimmer, alleen robuuster. Men kan er licht maaiwerk mee doen op plaatsen waar een grasmaaimachine niet kan komen, bijvoorbeeld rond paaltjes, rond bomen of er kan onkruid mee weg gehaald worden. Ok handig wanneer u slootkanten of steile hellingen wilt maaien.

zaagblad: met het cirkelzaagblad kan men grotere struiken en kleinere bomen zagen.  tot maximaal 10 cm dikte verwerken.

Onkruidborstel: staalborstel om onkruid te verwijderen.

 

 

Terug naar overzicht “Bosmaaiers vragen”

 

 

Related Posts

De waardering van www.detuinmachine.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 6.8/10 gebaseerd op 9 reviews.
0