0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.
0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.

Wanneer kiezen voor een benzine, accu of elektrische kettingzaag?

5.03 Wanneer kies ik voor een benzine, accu of elektrische kettingzaag?


Benzine

Het voordeel van een kettingzaag op benzine is dat u hem overal mee naar toe kunt nemen. Als u maar een kan vol benzine meeneemt kunt u gerust een paar uur gaan zagen. Nadeel is wel dat een benzinemotor meer onderhoud vergt dan een elektrische kettingzaag.

Vermogen benzinekettingzaag

Het vermogen van een benzinekettingzaag wordt altijd uitgedrukt in kW. Bij een benzinemotor geldt wel hoe hoger het aantal kW hoe krachtiger de machine is. Het vermogen van een benzinekettingzaag varieert van 1,2 tot 2,1 kW


Elektrisch

Een elektrische kettingzaag is dan vaak wel goedkoper, u moet op de zaagplek wel stroom hebben. Midden in een bos kunt u niet eenvoudig gaan zagen. Daarnaast moet u altijd uitkijken dat u niet het snoer doorzaagt.

Vermogen elektrische kettingzaag

Het vermogen van een elektrische kettingzaag wordt uitgedrukt in aantal watt en varieert van 710 tot 2.400 watt. Het vermogen is wat de machine verbruikt aan stroom. Dit zegt niet direct wat over hoe krachtig de machine is, maar over het algemeen geldt wel, hoe hoger het wattage, hoe krachtiger de machine.


Accu

Het voordeel van een kettingzaag op accu is dat u hem net als de kettingzaag op benzine ook overal mee naartoe kan nemen. Het grote nadeel is dat er vaak maar één accu wordt meegeleverd en wanneer die leeg is, duurt het 1-3 uur voordat u weer kan zagen.

Vermogen accu kettingzaag

Het verbruik aan stroom van een accukettingzaag wordt uitgedrukt in volt. Over het algemeen geldt weer, hoe meer volt hoe krachtiger de machine is. De voltage is per merk verschillend.

 

 

Terug naar overzicht “Kettingzagen vragen”

Related Posts

De waardering van www.detuinmachine.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 6.8/10 gebaseerd op 9 reviews.
0