0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.
0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.

Wanneer kan ik het beste voor het laatst maaien voordat de winter begint?

In de zomermaanden is er waarschijnlijk volop gebruik gemaakt van het gazon. Nu de herfst en de winter er weer aan komen, is het tijd om het gazon hier op voor te bereiden. Het is goed om in oktober voor de laatste keer uw gazon opnieuw te bemesten (in een lage dosering).

In november kunt u uw gazon vrij maken van bladeren, takken en ander afval, zo stikt het gazon niet onder een bladerdeken. Hier kunt u een hark, grasbladveger of een bladzuiger voor gebruiken. U kunt eventueel beginnen met verticuteren. Bij de zwaardere grondsoorten is het aan te raden om de grond te beluchten. Zo verhoogt u de waterdoorlaatbaarheid door met een beluchter of mestvork, 20 centimeter diep in het gras te steken.  Zo gaat u uw gazon schoon de winter in, wat van groot belang is.

Afhankelijk van de temperatuur, het liefst voor de vorst, maai ongeveer eind november voor de laatste keer het gazon. Maai niet te kort!

Bij de laatste keer grasmaaien moet u erop letten dat u het gras niet te kort maait. Waar uw gras normaal ongeveer vier centimeter hoog is, is acht centimeter voor de winter een goede grashoogte. Na de laatste keer maaien groeit het gras nog een beetje. Zet uw maaistand daarom niet op acht, maar bijvoorbeeld op vijf centimeter hoogte. Door het gras iets langer te laten, voorkomt u onkruid op het gazon.

Zo is uw gazon winterklaar!

Loop niet over uw gazon wanneer het gevroren heeft of wanneer er sneeuw ligt.


Onderhoud van uw grasmaaier en andere machines tijdens de winter

Vergeet niet uw grasmaaier en andere machines, schoon en droog weg te zetten. Maak de benzinetank leeg aan het einde van het seizoen of wanneer u deze voor 2 tot 3 maanden niet gebruikt. De carburateur raakt na verloop van tijd verstopt door deeltjes die bezinken als u dit niet doet. Er blijft altijd nog een klein beetje benzine in de motor achter. Verplaats uw grasmaaier naar buiten en laat de motor draaien, tot de benzine helemaal op is.

Aspen is daarentegen jarenlang houdbaar zonder dat er vergomming optreedt. Uw grasmaaier op Aspen alkylaatbenzine kan maanden, of zelfs jaren gestald worden en start altijd probleemloos. Dit is niet alleen makkelijk, maar scheelt ook kostbare onderhoudsbeurten!

En breng eventueel na het laatste keer maaien,  uw machine voor een onderhoudsbeurt. Om zo weer probleemloos een nieuw maaiseizoen tegemoet te gaan. Dit kan bij een erkend VCA Keurbedrijf, gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van alle merken machines.

 

 

 

Terug naar overzicht “Tuintips vragen”

Related Posts

De waardering van www.detuinmachine.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 6.8/10 gebaseerd op 9 reviews.
0