0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.
0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.

WAAROM VERTICUTEREN ZO BELANGRIJK IS VOOR UW GRASVELD

Wat is verticuteren?

Verticuteren is het bewerken van het gazon met een messenrol of hark, waardoor de bovenste laag van de grasmat wordt ingesneden.

Waarom verticuteren?

In de loop van de tijd raakt uw gazon verstikt door een laag van grasresten, mos, plantenresten en onkruid. Hierdoor kunnen vocht, voedingsstoffen en licht niet meer in de grasmat doordringen. Deze laag moet u doorbreken en weghalen, dit doet u door te verticuteren.

Verticuteren kunt u met een verticuteerhark doen, maar dit is een zware klus en dus alleen geschikt voor kleine stukjes gazon. Met een verticuteermachine (elektrisch, accu of op benzine) wordt verticuteren gemakkelijker, zeker als u een opvangbak aan de machine bevestigt. U stelt de verticuteermachine niet te diep in, zodat u de bovenste centimeters van de grasmat doorsnijdt. U vangt het mos op of harkt het van het gazon af. Dan gaat u er nog een keer in de andere richting overheen zodat u de hele grasmat goed bewerkt heeft. Voor het beste resultaat harkt u het gazon nog een keer goed af met een sterke grashark zodat u al het mos kwijt bent.

Als er veel vervuiling in het gazon zat, dan ziet het er nu heel kaal uit. U hoeft daar niet van te schrikken. Doordat de grond nu veel meer licht en lucht krijgt zal het gazon weer snel gaan groeien. Help dit proces door gras bij te zaaien en te bemesten.

verticuteermachines

Sommige verticuteermachines zijn voorzien van een beluchtingsrol. Dan gebruikt u de machine vaker om het gazon extra te beluchten. Zeker op dichtgeslagen of zware grond is dit een mooie extra toepassing van de verticuteermachine.

Wanneer verticuteren?

Verticuteren doet u in het voorjaar, ongeveer in april. Dan groeit het gazon hard en herstelt het zich snel van een verticuteerbeurt. Verticuteren gaat het beste op een droge dag, dan blijft het afval niet plakken. Als na een slechte zomer het gazon weer veel mos heeft dan kunt u in september nog een keer verticuteren, bijzaaien en bemesten.

 

 VERTICUTEERMACHINES

Related Posts

De waardering van www.detuinmachine.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 6.8/10 gebaseerd op 9 reviews.
0