0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.
0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.

Op welke hoogte kan ik het beste maaien?

9.06 Op welke hoogte kan ik het beste maaien?

 

wat is de ideale hoogte?

Voor een mooi gazon moet u de maaihoogte aanpassen aan de seizoenen, want het gras moet op een verschillende hoogte worden gemaaid naargelang het traag of snel groeit.

Lente en herfst

Op een lage stand

Gezien in de lente en herfst de weer vochtiger is, staat het gras in volle groei in deze periodes. Hierdoor niet alleen vaker maaien, maar ook op een lagere maaistand. De regel is simpel: wilt u korter gras, dan moet u vaker maaien.

Zo worden golfterreinen tot op 5 mm hoogte onderhouden. Om dit resultaat te bereiken moet ten minste elke twee dagen de grasmaaier uitgehaald worden. Engelse gazon van 1 tot 2 cm moeten één tot twee keer per week worden gemaaid. Voor een kort gazon, is een robotmaaier ideaal, want deze maait elke dag enkele millimeter zodat het nooit de kans heeft om erg hoog te groeien.

Voor een klassiek gazon houdt men het vaak op een hoogte van 5 cm. Hiervoor maait u in de lente en herfst één keer per week om een verzorgd uitzicht te behouden. Liever wat hoger, beperk dan tot een tweewekelijkse maaibeurt.

Zomer

De groei van het gras vertraagt wanneer de eerste warmtegolven er aankomen en wat meer tijd tussen de regenbuien zit. Voor een klassiek gazon is de ideale maaihoogte in dit seizoen tussen 6 en 7 cm. Een rustiek gazon kan gerust op 10 cm hoogte worden gemaaid. In erg warme en droge periodes vertraagt de groei van het gras sterk. Wanneer het niet wordt bewaterd, stopt de groei bijna helemaal. Wanneer het gras niet groeit, hoeft het natuurlijk niet worden gemaaid.

Winter

minder vaak en hoog genoeg 

In het koude seizoen vertraagt de groei van het gras erg, maar niet volledig.  Zolang het zacht en vocht is, kunt u even met de grasmaaier over het gras of laat u de robotgrasmaaier nog een tijdje maaien. De maaihoogte is in de winter gelijkaardig aan die van de zomermaanden: op 6 of 7 cm.

Zorg ervoor dat u het gras tijdens de laatste maaibeurt niet te kort maait. Zo blijft het sterk genoeg om de winterkou te doorstaan.

 

 

Terug naar overzicht “Tuintips vragen”

Related Posts

De waardering van www.detuinmachine.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 6.8/10 gebaseerd op 9 reviews.
0