0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.
0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.

Mijn bladblazer start niet, wat kan er aan de hand zijn?

6.08 Mijn bladblazer start niet, wat kan er aan de hand zijn?


Controleer allereerst:

De stand van de AAN / UIT schakelaar.

Door enige tijd starten met schakelaar op UIT stand of te veel choken zou het kunnen dat u de machine heeft  ‘verzopen’. 

Volgende kunt u doen:  De choke niet  gebruiken, houdt de machine volgas, trek meerdere malen (circa 20 keer) stevig aan het startkoord. Anders is dit niet de oorzaak van de klacht. 

-Een bladblazer werkt met een kleine, interne verbrandingsmotor, die vereist fundamentele dingen:  starten en uitvoeren. Lucht moet verplaatsen in en uit de motor; brandstof moet verplaatsen in en uit de carburateur; en de vonk moet vuur op het juiste moment te ontbranden van de brandstof. Als om het even wie van deze drie componenten ontbreekt, start de bladblazer niet.

LET OP :  indien de machine niet binnen circa 5 tot 10 keer starten aanslaat is er in de procedure een fout gemaakt. Langer starten heeft  geen zin!

Motor start niet of loopt onregelmatig na langere tijd te hebben stilgestaan

Vervang de brandstof door nieuwe brandstof. Of gebruik in het vervolg onbeperkt houdbare brandstof zoals Aspen/akylaatbenzine. Euro 95 en andere brandstoffen opgeslagen in jerrycans verouderen relatief snel (4-5 maanden).

In de zogenaamde 2-takt motor van de benzine bladblazer dient u brandstof te gebruiken welke voorzien is van mengolie. Indien deze onvoldoende of niet aanwezig is zal de motor ernstig beschadigd raken/ vastlopen. Let dus op dat u de juiste brandstof gebruikt met de juiste mengverhouding. Indien dit de oorzaak is valt het niet onder garantie.

Machine blaast niet of onvoldoende

Aan de buitenzijde van de zuigpijp is in het blaaskanaal een rubber afdichtingsklep gemonteerd. Door deze te verwijderen en het luchtkanaal schoon te maken kan de eventuele verstopping van het kanaal met zand, modder of versnippert blad gereinigd worden.

Ventilator vertoont schade

Reinig de machine en controleer de werking. Door het opzuigen van grond en overig vuil kan de machine inwendig vervuild raken. De resten kunnen aankoeken.

Controleer de waaier op beschadiging. Dit kan veroorzaakt worden door het opzuigen van vaste materialen i.p.v. blad, zoals kiezels of grind. Dit valt niet onder garantie.

Blaas (m.n. natte) bladeren eerst op een hoop voor u ze opzuigt. Hierdoor zal minder zand en overig vuil mee opgezogen worden. Dit valt niet onder garantie.

Machine trilt (met motor aan)

Reinig de machine en controleer de werking. Door het opzuigen van grond en overig vuil kan de machine inwendig vervuild raken. De resten kunnen aankoeken. Controleer de waaier op beschadiging.

 

 

Terug naar overzicht “Bladblazers vragen”

Related Posts

De waardering van www.detuinmachine.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 6.8/10 gebaseerd op 9 reviews.
0