0 Items - 0,00
0
 • No products in the cart.
0 Items - 0,00
0
 • No products in the cart.

Meest verkochte robotmaaiers

1.25 MEEST VERKOCHTE ROBOTMAAIERS

U heeft er voor gekozen om een gazon in te tuin te hebben, maar om elke dag of elke week te maaien kost u teveel moeite door beperkingen, geen zin of geen tijd. Maar u wilt wel een mooi gezond en goed onderhouden gazon?

Dan is een robotgrasmaaier een ideale uitkomst. De robotmaaier neemt u het werk uit handen en maait een perfect gazon voor u. Zo heeft u meer tijd om andere dingen te doen!  De robot grasmaaier kan zelf ingesteld worden om meerdere keren per week het gazon netjes te houden. Grasresten hoeft u niet meer op te ruimen. De maaier verdeeld de fijne grasresten over het gazon waar het werkt als een natuurlijke meststof waardoor uw gazon mooier en gezonder wordt. Omdat een robot grasmaaier op een accu werkt is er geen benzine en olie nodig. De robot geeft geen uitstoot en de grasresten worden gerecycled

Elke robotmaaier heeft een bepaalde capaciteit in m². Dit kan varieren van 250 m² tot wel 24.000 m² (zijn de professionele robotmaaiers voor onder andere sportvelden). De grootte van het gazon kan ook mede bepalend zijn wel maaibreedte u wenst. Daarnaast speelt de aard van de tuin een rol. Is er bijvoorbeeld sprake van hellingen, liggen er onregelmatigheden, zoals takken op het gras.

Goedkopere robotmaaiers rijden willekeurig rond tot ze bij de draad komen waarna ze willekeurig hun weg vervolgen. Duurdere modellen hebben een navigatie systeem waarmee ze continue hun positie ten opzichte van het veld bepalen en daardoor effectiever het hele gebied kunnen maaien.

De installatie van het werkterrein van de maaier kan een paar uur in beslag nemen.  De tijd en energie die de inzet van een robotmaaier u oplevert heeft wel een prijskaartje. Het is goed om vooraf na te gaan wat u, naast comfort, terugkrijgt voor die prijs. Denk hierbij aan de moeilijkheidsgraad van het installeren en programmeren. Ook een robotmaaier zorgt naast de aanschafprijs voor meer kosten. Zo verbruikt het oplaadstation de nodige energie en zal ook dit apparaat onderhouden moeten worden. Al met al is een robotmaaier dus een behoorlijke investering. Het is ook goed om te weten wat de andere manieren van maaien kosten.

DE VOLGENDE MERKEN ROBOTGRASMAAIERS HEBBEN WIJ IN ONS ASSORTIMENT:

 • Husqvarna
 • Stiga
 • Robomow
 • Gardena
 • Echo
 • Sabo
 • Ambrogio
 • Solo
 • Wolf Garten


DE 3 MERKEN ROBOTGRASMAAIERS DAT HET MEEST VERKOCHT / GEZOCHT WORDT:

 • Husqvarna Automower 
  Husqvarna Automower heeft modellen die vanaf 500m² tot 3500 m² gazon maaien, onder alle weersomstandigheden, ook op ongelijk terrein en met hellingen tot 70%. Bij een obstakel stopt de maaier en kiest een andere richting. Het unieke maaisysteem zorgt voor betrouwbare resultaten, onder welke omstandigheden dan ook. Een klein gazon moet even vaak worden gemaaid om er goed uit te zien. Gelukkig zijn er ook kleinere Husqvarna Automower®, uitstekend geschikt voor gazons tot 500 m². Elke grasspriet wordt even zorgvuldig en behoedzaam gemaaid als met de grotere modellen. Husqvarna Automowers zijn makkelijk in gebruik en aanleg. Er zijn tal van accessoires  verkrijgbaar voor de automower.
 • Robomow Robotmaaiers
  Robomow Robotmaaiers zjn sterk, snel en gemakkelijk te gebruiken. Perfect afgewerkte randen en een volledige dekking van elk gazon, ongeacht zijn grootte of vorm. De robotmaaiers van Robomow zijn het handigste, meest tijdbesparende en prettigste alternatief voor de traditionele handbediende maaiers. U kunt de robotmaaiers van Robomow via een app op uw smartphone bedienen en controleren. Er zijn 3 categorieën Robomows: RS, RC en RX. Elke categorie omvat verscheidene modellen, ontworpen voor elk type gazon, elke oppervlakte en alle weersomstandigheden. Ze antwoorden op de specifieke behoeften van alle gazonbezitters.
 • Gardena
  Gardena heeft een compleet nieuwe lijn robotmaaiers, voor zowel de wat kleinere (250 vierkante meter) als de grotere (1600 vierkante meter) gazons. Onderverdeeld in 3 varianten die elk een machine heeft voor de juist aantal m². Zijn gebruiksvriendelijk en herkenbaar door de gardena kleuren. Er zijn voldoende accessoires voor de robotgrasmaaiers van Gardena. Sommige modellen zijn zo uitgerust dat u met  de gratis GARDENA smart app voor iOS, Android en Web altijd de robot  onder controleheeft, waar u ook bent. Tik op het scherm om de belangrijke informatie die u nodig hebt weer te geven en alle instellingen voor uw tuinwerk handig aan te passen volgens de vereisten.

 

 

Terug naar overzicht “Grasmaaiers vragen”

 

 

Related Posts

De waardering van www.detuinmachine.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 6.8/10 gebaseerd op 9 reviews.
0