0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.
0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.

Hoe vaak moeten de grasmaaiermessen vervangen/geslepen worden?

1.13  Hoe vaak moet ik de messen van mijn grasmaaier laten slijpen/vervangen?

De messen van uw grasmaaier slijpen kunt u het beste minimaal één keer per jaar doen. Het makkelijkst is om dit onderhoud tijdens de winterperiode te plannen. De reden hiervoor is dat u tijdens deze periode waarschijnlijk een stuk minder gebruik maakt van uw grasmaaier en dit dus de ideale tijd is om al uw tuinmachines te onderhouden. Vaak is één keer per jaar voldoende. Heeft u echter veel stenen, molshopen of zand van bijvoorbeeld de zandbak van uw kinderen op het grasveld liggen? Dan heeft uw grasmaaier meer te verduren en kan het nodig zijn de messen van uw grasmaaier halverwege het seizoen nogmaals te slijpen.

Door het vuil in de maaier worden de messen bot en dit levert bruine puntjes in u grasmat op. Wanneer u met een bot mes maait, snijdt het mes de grassprieten niet netjes recht af waardoor er rafelige wondjes bij het gras ontstaan die gevoelig zijn voor ziektes en schimmels. Door het gras te maaien met een bot mes heeft de machine het zwaarder en verbruikt hierdoor meer brandstof.

Scherpe messen zorgen voor een mooi maairesultaat. De messen van een grasmachine slijpen is iets ingewikkelder dan bij ander soort tuingereedschap. Na het slijpen moeten de messen namelijk goed uitgebalanceerd worden, wat wil zeggen dat beide kanten van het mes even zwaar zijn. Hiervoor kunt u een uitbalanceertoestel gebruiken. Na een slijpbeurt kunnen de messen er weer ongeveer vijfentwintig uur tegenaan, wat min of meer overeenkomt met een jaar gras maaien.

U kunt de maaier natuurlijk ook bij een erkend VCA Keurbedrijf brengen zoals De Tuinmachine, gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van alle merken machines. Wij slijpen messen van uw maaier, ook die van kooimaaiers!

 

 

Terug naar overzicht “Grasmaaiers vragen”

 

Related Posts

De waardering van www.detuinmachine.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 6.8/10 gebaseerd op 9 reviews.
0