0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.
0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.

Hoe lang kan ik met een accu grasmaaier maaien?

1.18 Hoe lang kan ik met een accu grasmaaier maaien?

Accu maaiers verliezen een groot deel van hun vermogen door verkeerd gebruik. 

Een aantal belangrijke tips over hoe u uw accu maaier optimaal kunt bedienen: 

  • Als de gebruiker de maaier te vaak uitzet, gaat een gedeelte van het te maaien oppervlak verloren. Daarom moet de accugrasmaaier bij het keren liever niet worden uitgeschakeld, maar moet dit steeds met draaiende motor worden uitgevoerd.
  • Start de grasmaaier niet in hoog gras. Het is beter de machine buiten het gazon te starten en met volledige belasting het gras in te rijden.
  • Welk oppervlak je per acculading kunt maaien, wordt ook beïnvloed door de rijwijze. Vermijd het overlappen van reeds gemaaide banen.


Maaihoogte

Wie met de verkeerde, of eigenlijk te diep ingestelde maaihoogte werkt, kan al gauw niet meer van zijn accu-grasmaaier genieten. Aan het begin van het seizoen moet u niet dieper maaien dan 60 mm. Radicaal maaien tot een diepte onder 60 mm tot 20 mm moet vermeden worden. In het optimale geval mag de maaihoogte niet dieper dan 40 mm worden ingesteld. Als je dieper wilt maaien dan 40 mm, dan wordt aanbevolen de maaidiepte wekelijks één maainiveau (= 5 mm) dieper in te stellen, tot de gewenste maaihoogte bereikt is.


Gazonoppervlak

De toestand van het gazon kan de accuprestaties beïnvloeden. Gaat het om een verzorgd gazon of om een wild graslandschap? Is het gazon geverticuteerd of is het oppervlak verzegeld? In het laatste geval bevindt zich op het gazon een groeibelemmerende schimmellaag die het indringen van water, zuurstof en mest remt. Afhankelijk van de toestand van het gazon moet de motor van de maaier meer of minder werken, wat ten koste gaat van de accucapaciteit.

 

 

Terug naar overzicht “Grasmaaiers vragen”

 

 

 

Related Posts

De waardering van www.detuinmachine.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 6.8/10 gebaseerd op 9 reviews.
0