0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.
0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.

Hoe kan ik mijn gras groener krijgen dan dat van de buren?

9.09 Hoe kan ik mijn gras groener krijgen dan dat van de buren?


Het grapje is natuurlijk: neem kunstgras.
Maar voor de echte liefhebbers voor echt gras:

Een mooie groene grasmat ligt voor iedereen binnen handbereik. Zeker als er de juiste aandacht aan wordt besteed.


Beluchten

Zorg ervoor dat het gras goed kan groeien door middel van voldoende licht en lucht. Gras dat veel belopen wordt heeft eerder last van een dichtgelopen bodem. Door het gazon te beluchten (gaatjes prikken in de bodem) komt er weer licht en licht in de grond. Beluchten wordt vaak in het voorjaar gedaan. Maar vaker beluchten kan geen kwaad. Voor deze werkzaamheden zijn beluchters te koop.

Verticuteren

Een grasmat dat slecht wordt onderhouden of na een natte periode met weinig licht, gaat op den duur vervilten. Mos, oud gras en onkruid zit volop in het gras. Haal dit regelmatig weg, zodat het gras niet stikt. Er komt namelijk geen lucht meer bij. Verticuteer uw grasmat in het voorjaar. Verticuteren houdt in dat er met een groot soort hark door de grasmat wordt geharkt. Alle organische materialen die er niet horen, worden verwijderd. Nu kan er weer water bij de wortels en de groeiomstandigheden zijn gelijk weer wat verbeterd. Schrik niet na het verticuteren, want uw grasmat ligt er dan wat gehavend en kaal bij. Maar dat herstelt weer. Help dit proces door gras bij te zaaien en te bemesten.

Grasmaaien

Tijdens het groeiseizoen elke week maaien! Wacht niet te lang met het maaien van het gras, voor de grasmaaier wordt het steeds moeilijker om het gras mooi en glad te maaien. En het lange gras moet verwijderd worden van de grasmat om geen lelijke en kale plekken in het gras te krijgen. Wie vaak maait, maait veel makkelijker en kan bovendien het maaisel laten liggen.

Besproeien van het gras

In principe kunt u het beste de natuur zijn gang laten gaan. Alleen bij langdurige droogte is het verstandig om in te grijpen. Gras wortelt vrij oppervlakkig. De beste tijd om te sproeien is aan het einde van de middag of aan het begin van de avond. Het water verdampt dan niet meer zo snel en het gazon heeft de hele avond en nacht om zich te herstellen.

Bemesten van het gras

Voor een mooi vol en groen gazon is regelmatig bemesten noodzakelijk. Bemesten moet gebeuren tijdens het groeiseizoen. (april t/m augustus) Verspreid over deze periode moeten er 3 bemestingsbeurten uitgevoerd worden. Kijk in het tuincentrum voor de verschillende soorten bemestingsproducten.Terug naar overzicht “Tuintips vragen”

Related Posts

De waardering van www.detuinmachine.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 6.8/10 gebaseerd op 9 reviews.
0