0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.
0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.

GRASMAAIEN TIJDENS WARMTE EN DROOGTE

Grasmaaien bij warmte en droogte.

Komende dagen is het warm en droog. Advies voordat u gaat maaien :

Het is allereerst belangrijk om te weten op wat voor grondsoort het gazon ligt. Zandgrond zal eerder uitdrogen dan kleigrond omdat de laatste veel langer vocht kan vast houden. Let wel: een gazon op kleigrond kan bij veel betreden veel harder worden, waardoor de wortels van het gazon in de bovenlaag kan blijven hangen.

Gedurende de zomer is het gazon meer onderhoudsbehoevend. In het warmste gedeelte van het jaar dient het gras liefst 1 keer per week te worden gemaaid. Daarbij dient ook rekening gehouden te worden hoe kort het gras gemaaid moet worden. In de zomer dient de lengte van het gras idealiter vijf centimeter te zijn. Het gras kan dat beter wat langer zijn als de zon hevig brand. Hiermee wordt het verbranden van het gras voorkomen.

                            maaien in de zomer

Wetende hoe “kwetsbaar” uw gazon is, zet dan de stand van uw maaimachine wat hoger. Op die manier krijgen de grassprieten wat meer weerstand en dekken ze de bovenste laag wat meer af zodat er wat minder vocht verdampt.

De meeste mensen hebben vaak geen tijd om te maaien en maaien dan op enig moment ineens de lengte van 8 cm naar 2 cm. Daar kan het gazon niet tegen, zeker niet als het droog en warm weer is. 2 a 3 x per week maaien is dan het beste.

In de zomermaanden juli en augustus wordt er meestal onregelmatig gemaaid. In deze maanden is de maaifrequentie erg afhankelijk van hoe droog het is. In het warmste gedeelte van het jaar dient het gras liefst 1 keer per week te worden gemaaid. Aangezien droogte de groei van het gazon aanzienlijk remt.

                              verticuteren

Als het gazon veel belopen wordt, is het van belang om een paar x per jaar te verticuteren. De bovenste laag wordt dan los gehaald en de wortels van het gras worden doorgesneden. Verticuteren kan het beste als het niet te warm en droog is. Een week na het verticuteren geeft u het gazonmest, na 2 weken krijgt u een prachtig gazon. Mocht het na het bemesten niet regenen dan is het wenselijk om even flink te sproeien zodat de meststof beschikbaar komt aan het gras. Het gras gaat dan wel harder groeien en zult u uw maaifrequentie wel hierop aan moeten passen.

                           bemesten

Related Posts

De waardering van www.detuinmachine.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 6.8/10 gebaseerd op 9 reviews.
0