0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.
0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.

Eerste golfkar E-Z-Go RXV Elite met lithium accu

Golfsociëteit De Lage Vuursche heeft primeur met E-Z-Go RXV Elite

De tendens om over te stappen op accumachines heeft inmiddels ook de golfbaan bereikt. De Amerikaanse fabrikant E-Z-Go bracht eerder dit jaar de RXV Elite op de markt: de eerste golfkar met een lithium-accu. Golfsociëteit De Lage Vuursche is de eerste baan in Europa die deze golfkarren in gebruik.


            golfkar met lithium accu


De golfkarren, vijftien stuks in totaal, werden eerder deze maand op de baan in Den Dolder afgeleverd.Het is niet geheel toevallig dat De Lage Vuursche de primeur had: ook in 2008 was de baan er al eens vroeg bij.

Destijds koos De Lage Vuursche er als eerste voor om de E-Z-Go RXV in gebruik te nemen, die beschikte over wisselstroomaandrijving en een automatisch remsysteem. Nu heeft Golfsociëteit De Lage Vuursche er dus voor gekozen om de elektrisch aangedreven Elite als eerste van Europa in gebruik te nemen.

Hoog streven

Arnoud de Jager, directeur van Golfexploitatiemaatschappij De Lage Vuursche BV, legt de aanschaf van de Elite uit: ‘Op Golfsociëteit De Lage Vuursche streven wij naar een hoog serviceniveau voor onze leden. De E-Z-Go RXV sluit daar goed bij aan. Deze golfkar biedt de golfer comfort door meer zitruimte en ruimte voor golftassen en kleding. Ook het automatisch remsysteem draagt bij aan dit comfort, maar zorgt tevens voor een grotere veiligheid tijdens de golfronde.’ De Jager nam de sleutels persoonlijk in ontvangst van Jasper Zwarst, regiomanager van importeur Pols Zuidland. Don van Schijndel van servicedealer DBS Maaitechniek zal verantwoordelijk zijn voor de service en ondersteuning. Ook Cees Wolters was bij de levering van de machines aanwezig, als vertegenwoordiger van fabrikant E-Z-Go. De geleverde karren zijn uitgevoerd met een zeven inch tft-scherm, met daarop het Textron fleet management (TFM)-gps-systeem. Hiermee kunnen golfers afstanden bekijken, communiceren met de players assistants en scores bijhouden. Het online managementsysteem maakt het mogelijk zones in en uit te schakelen, zodat de baan wordt beschermd als bijvoorbeeld de weersomstandigheden dit noodzakelijk maken, zonder dat de karren geheel buiten gebruik dienen te worden genomen.

 

        De accu wordt geleverd met vijf jaar fabrieksgarantie


Samsung

Met de introductie van de Elite-series is E-Z-Go de eerste producent die lithium-accutechniek op grote schaal toepast in golfkarren. Om deze accu’s te realiseren, is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Samsung. De Elite wordt dan ook aangedreven door één batterij die geladen wordt door honderden Samsung SDI-lithiumcellen. De accu wordt gemonitord door een zogenaamd battery management system, dat constant de efficiëntie, de temperatuur en de toestand van de batterijen in de gaten houdt. Volgens eigen zeggen is de accu volledig onderhoudsvrij en zou het bijvullen, schoonmaken en natrekken van de accupoolklemmen overbodig zijn. De RXV Elite’s zijn voorzien van zittingen met hoge rugleuning, een zwart zonnedak en een zwarte tassenhoes. De RXV is verder uitgerust met een automatisch sperdifferentieel op de achterwielen, wat doorslippen van de wielen moet voorkomen. In combinatie met de gewichtsbesparing van de lithium-accu (22 kilo) ten opzichte van loodzuurbatterijen, moet dat voor minder schade aan de grasmat zorgen. De accu wordt geleverd met vijf jaar fabrieksgarantie, onafhankelijk van de gebruiksduur.

Concurrentie

Bij het aanprijzen van de RXV Elite gaat fabrikant E-Z-Go zelfs nog een stap verder, namelijk door een vergelijking te maken met de concurrentie. De Elite-serie zou volgens eigen berekeningen 59 procent efficiënter zijn dan de Club Car Precedent en 52 procent efficiënter dan de Yamaha Drive AC. Of die besparing in de praktijk ook zo zal uitpakken, is altijd afwachten. Feit is wel dat er met lithium wederom een nieuwe stap is gezet op het gebied van elektrische aandrijving. De Elite is bij Pols Zuidland verkrijgbaar in diverse modellen: RXV Elite, Freedom RXV Elite, Freedom RXV 2+2 Elite, TXT Elite, Freedom TXT Elite en Freedom TXT 2+2 Elite.

 

                Golfkar met lithium accu

Related Posts

De waardering van www.detuinmachine.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 6.8/10 gebaseerd op 9 reviews.
0