0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.
0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.

De verschillen tussen duwmaaiers en aangedreven grasmaaiers.

1.03  Wat is het verschil tussen een duwmaaier en een aangedreven grasmaaier?

Een aangedreven grasmaaier zorgt ervoor dat de maaier uit zichzelf al langzaam vooruit rijdt, zodat u zelf minder inspanning hoeft te leveren. Voornamelijk bij grote en zware loopmaaiers en/of voor grote tuinen is het zeer gewenst om een grasmaaier met aandrijving te gebruiken.

Er zijn grasmaaiers met een vaste of een variabele snelheid. Dat wil zeggen dat u de snelheid van maaier kan aanpassen. Er zijn zelfs modellen die de snelheid van het maaien aanpast aan de snelheid waarmee u loopt. Hoe harder u loopt, hoe sneller de grasmaaier zal maaien.

Bij een zitmaaier wordt er meer gekeken naar de aandrijving. U kunt kiezen voor een mechanische aandrijving met versnellingen of een hydrostatische aandrijving. Hydrostatische aandrijving wil zeggen, dat u de snelheid variabel kan aanpassen. Dit gebeurd doormiddel van een pedaal of hendel en het is onafhankelijk van het motortoerental. Met deze aandrijving heeft u het voordeel dat u makkelijk van rijrichting kan veranderen.

Er is ook keuze uit een tweewielaandrijving of een vierwielaandrijving. Voor de ruwere terreinen is een grasmaaier met grotere wielen en met vierwielaandrijving prettiger. Voor een vlak terrein is een grasmaaier  met kleinere wielen en tweewielaandrijving prima.

Met vierwielaandrijving werkt u gemakkelijker en veiliger op oneffen, natte en glibberige ondergrond, en op heuvelachtig terrein. Rijden met vierwielaandrijving is een ultiem genoegen.Terug naar overzicht “Grasmaaiers vragen”

Related Posts

De waardering van www.detuinmachine.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 6.8/10 gebaseerd op 9 reviews.
0