Welke soorten maaiers zijn er allemaal?
1.08 Welke soorten maaiers zijn er allemaal?
– Handmaaiers
Een handgrasmaaier is geschikt voor de kleinere tuin en heeft als voordeel dat er geen netstroom voor nodig is. Daarnaast is een handgrasmaaier natuurlijk lekker stil
– Accu maaiers
Het belangrijkste voordeel van een accu grasmaaier is de bewegingsvrijheid. Aangezien een accumaaier geen snoer heeft, kunt u hiermee ook op plaatsen komen waar u geen stroom heeft. Een accu loopmaaier is bedoeld voor kleine tot middelgrote gazons.
– Elektrische maaiers
De met kabel verbonden grasmaaier is milieuvriendelijk, wendbaar en heeft weinig onderhoud nodig. Een elektrische maaier is geschikt voor de meeste gazons. Maar u moet wel weten of er stroomvoorziening in uw tuin aanwezig is.
– Benzine maaiers
Een benzine grasmaaier is een krachtige machine die geschikt is voor de grotere gazons. Voordeel is dat er voor een benzine maaier geen stroom en dus ook geen verlengkabel nodig is. Een benzinemaaier heeft wel de nodige onderhoud nodig.
– Aangedreven maaiers
Zelfrijdende gazonmaaiers zijn bij uitstek geschikt voor een middelgroot gazon. Ze zijn stevig en veelzijdig, en maaien elk stukje gras voorbeeldig.
– Mulchmaaiers
Een mulchmaaier is niks anders dan een grasmaaier waarmee u kunt mulchen (het gemaaide gras wordt versnippert en teruggeworpen op het gazon). Er zijn mulchmaaiers waar u helemaal geen gras mee kunt opvangen, en dus alleen mee kunt mulchen. Ook zijn er grasmaaiers met een mulchfunctie. Hiermee kunt u zelf kiezen of u het gemaaide gras opvangt in de opvangbak, of dat het gras wordt teruggeworpen op uw gazon.
– Zitmaaiers
Zitmaaiers zijn geschikt voor de grotere gras oppervlakten. Bij een tuintraktor zit het maaidek onder de machine tussen de wielen.
– Frontmaaiers
Frontmaaiers zijn ideaal voor het snel en gemakkelijk maaien van uw gazon. Het voordeel van een frontmaaier is de grote wendbaarheid tijdens het maaien. Tevens biedt een frontmaaier een goed zicht over het te maaien oppervlak
– Zero turn maaiers
Zero-Turn maaiers zijn ontwikkeld om gras te maaien bij een hogere snelheid d.m.v. joysticks of stuur. U maait eenvoudig baan voor baan zonder stukken over te slaan of uw gras te beschadigen. Door de enorme wendbaarheid zult u minder of geen tijd hoeven te besteden aan kanten trimmen.
– Kooimaaiers
Een kooimaaier “snijdt” het gras echt af, waardoor u een gave grasspriet zonder rafels krijgt, waarna de machine het gras aanrolt. U krijgt hierdoor een mooie banen effect in uw gazon. Een kooimaaier heeft echter wel iets meer onderhoud nodig en dient vaker geslepen te worden
– Walsmaaiers
Een Walsmaaier is een cirkelmaaier met een robuuste rol die is geïntegreerd aan de achterkant van het maaidek. Deze rol laat een perfect streeppatroon achter op uw gazon. De achterrol maakt het ook makkelijker om langs randen de maaien. Door regelmatig een maaier met achterrol te gebruiken, verbetert u de kwaliteit van het gazon.
– Zweefmaaiers
Deze maaier heeft een horizontaal roterend mes werkt. In plaats van wielen, houdt een luchtkussen de maaier van de grond. Dit type grasmaaier is meestal niet erg groot en dus vooral voor kleinere gazons geschikt. Handig in een tuin met moeilijk te bereiken plaatsen, zoals taluds.
– Robotmaaiers
Een perfect gemaaid gazon zonder dat u zelf het gazon hoeft te maaien. De kleine stukjes gras vallen terug in het gazon: dit vormt een natuurlijke bemesting. Aangedreven door elektriciteit en een meer milieuvriendelijke alternatief. Geen uitstoot van uitlaatgassen en een laag energieverbruik.
– Klepelmaaiers
Ruw terrein of lang gras maaien met een maaier die vrijwel onverwoestbaar is dan doet u er verstandig aan om een klepelmaaier te kiezen. Een klepelmaaier is in staat om in één werkgang lang gras, braamstruiken .e.d. glad af te maaien en totaal te versnipperen.
– Ruwterreinmaaiers
Wanneer u ergens niet kan komen met de gewone zitmaaier en waar ook nog eens stukken hout liggen, is de ruwterreinmaaier de oplossing ! Een ruwterreinmaaier maait zelfs stukken hout van wel 3cm dik.